Restauracją w Tczewie zarządza franczyzobiorca Michał Byczy, który prowadzi łącznie cztery lokale w województwie pomorskim – dwa w Gdańsku i po jednym w Kościerzynie i Tczewie. Obecnie w Polsce działa 530 restauracji sieci, które zatrudniają 31 tys. osób. Prawie 90% z nich to obiekty prowadzone przez ponad 89 niezależnych przedsiębiorców w oparciu o umowę franczyzy z McDonald’s.
McDonald’s Polska od ponad 30 lat wykorzystuje skalę działalności, siłę marki, sprawność operacyjną i know-how, aby pozytywnie wpływać na otoczenie – gospodarkę, rynek pracy, środowisko i łańcuch dostaw. Marka posiada plan inwestycyjny dla Polski, obejmujący zarówno sieć restauracji, jak i lokalnych dostawców. W najbliższych 3 latach zainwestuje 2 mld złotych w nowe restauracje oraz około 0,5 mld w remodeling istniejących obiektów.
Napisz komentarz
Komentarze