Przypomnijmy w ramach konkursu należało polubić nasz post konkursowy na Facebook.com/Tczewska.pl (klik w kciuk w górę lub serduszko) oraz odpowiecie na trzy krótkie pytania, a odpowiedzi prześlecie na adres: [email protected]
W konkursach nie uwzględniamy maili z niepełnym imieniem i nazwiskiem, np. Weronika Pe czy fikcyjnymi/wymyślnymi danymi, np. Andżela Andżela czy Kuba Nieznany i tym podobnych. Odpowiedzi mailowe należało przesłać do ub. Piątku 27.08 do godziny 11.00.
Nagrody w postaci 5 voucherów można było odbierać w Foodtrucku „Le mini lemoniada” od piątku do niedzieli. Należało zabrać ze sobą dowód osobisty!
PYTANIA KONKURSOWE:
Ful Medames - potrawa, której podstawą jest suszony bób i ciecierzyca, to przysmak kuchni…
egipskiej
malezyjskiej
francuckiej
bałkańskiej
odp A
Kimchi – potrawa ze sfermentowanych warzyw to kulinarny symbol…
Japonia
Korea
Tajlandia
Australia
odp B
Ceviche – sałatka z owocami morza i dodatkami, tradycyjnie przyrządzana z surowej ryby marynowanej w soku z limonki to specjalność kuchni…
belgijskiej
kanadyjskiej
peruwiańskiej
sysylijskiej
odp C
W drodze losowania zwycięzców konkursu, wśród osób, które udzieliły poprawnych odpowiedzi i spełniły warunki konkursu vouchery WYGRALI:
Katarzyna Ciosek,
Robert Kryża
Ola Sadowska
Paulina Jezierska
Natalia Kuklińska
SERDECZNIE GRATULUJEMY !!
Dodajmy, że...
...organizatorem zlotu była organizacja FUTRAKI, która skupia kilkuset właścicieli food trucków, wyselekcjonowanych pod względem jakości. Wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów. Na ich bazie powstają przepyszne dania, cenione w całej Polsce. Zlot odbył się na bulwarze nadwiślańskim w Tczew.
(red.)
Napisz komentarz
Komentarze