Miejscem kulinarnego pożegnania lata będzie Bulwar Wiślany w Tczewie.
- Jesteście głodni na samą myśl o zlocie? – Tak? – To koniecznie weźcie udział w naszej zabawie i zawalczcie o vouchery na darmowe papu!
- Jak zdobyć podwójne vouchery? - Wystarczy, że:
Polubicie nasz post konkursowy na Facebook.com/Tczewska.pl (klik w kciuk w górę lub serduszko)
oraz odpowiecie na trzy krótkie pytania, a odpowiedzi prześlecie na adres: [email protected]
Będzie nam bardzo miło jeśli przy odbiorze vouchera osoba, która wygra zrobi sobie zdjęcie z daniem i egzemplarzem Gazety Tczewskiej i wklei je w komentarzu (można to zrobić także z profilu anonimowego) na redakcyjnego Facebook'a -
https://www.facebook.com/tczewska
→ Uwaga! W konkursach nie uwzględniamy maili z odpowiedziami, z niepełnym imieniem i nazwiskiem, np. Weronika Pe czy fikcyjnymi/wymyślnymi danymi, np. Andżela Andżela czy Kuba Nieznany i tym podobnych.
!! ODPOWIEDZI MAILOWE NALEŻY PRZESŁAĆ DO PIĄTKU DO GODZINY 11.00 !!
Komisja redakcyjna zapozna się ze wszystkimi zdjęciami, sprawdzi czy ich autorzy spełnili obydwa warunki udziału w zabawie, czyli: czy poza fotkami zostawili jeszcze „łapkę w górę (lubię to)”, bądź „serduszko” (super) pod postem konkursowym, a następnie ogłosi 5 zwycięzców najciekawszych zdjęć.
Nagrody w postaci voucherów odbierać będzie można w Foodtrucku „Le mini lemoniada” od piątku do niedzieli, w godzinach podanych w poniższym kalendarium. Należy zabrać ze sobą dowód osobisty!
PYTANIA KONKURSOWE:
Ful Medames - potrawa, której podstawą jest suszony bób i ciecierzyca, to przysmak kuchni…
egipskiej
malezyjskiej
francuckiej
bałkańskiej
Kimchi – potrawa ze sfermentowanych warzyw to kulinarny symbol…
Japonia
Korea
Tajlandia
Australia
Ceviche – sałatka z owocami morza i dodatkami, tradycyjnie przyrządzana z surowej ryby marynowanej w soku z limonki to specjalność kuchni…
belgijskiej
kanadyjskiej
peruwiańskiej
sysylijskiej
Więcej info o evencie:
Do Tczewa ponownie zawita kilkanaście food trucków, które będą serwować oryginalne potrawy kuchni z kilku kontynentów. Nie zabraknie sycących dań głównych, przekąsek, deserów oraz napojów, w tym aromatycznych kaw i pysznej lemoniady.
Organizatorem zlotu jest organizacja FUTRAKI, która skupia kilkuset właścicieli food trucków, wyselekcjonowanych pod względem jakości.
Wszystkie potrawy przygotowywane są ze świeżych, sezonowych produktów. Na ich bazie powstają przepyszne dania, cenione w całej Polsce. Zlot odbędzie się przy Stadionie Miejskim im. Kazimierza Deyny. Wstęp na teren wydarzenie jest wolny.
Kalendarium:
Piątek: 11:00- 21:00
Sobota: 11:00-21:00
Niedziela 11:00-20:00
Napisz komentarz
Komentarze