Jak widać na zdjęciu, na pierwszy rzut oka małą czerwoną plamkę w chlebie przypomina żurawinę. Skontaktowaliśmy się z piekarnią, czy są w stanie określić, czym jest to czerwone zabarwienie.
Piekarnia przeprasza za zaistniałą sytuację i dziękuje za zgłoszenie. Niestety, na podstawie wysłanego zdjęcia nie są w stanie jednoznacznie określić czym jest czerwona plamka w miękiszu chleba.
- Analizując procesy produkcyjne, poprzedzające dni przed reklamacją, skłaniamy się w kierunku diagnostyki, że jest to żurawina – odpowiada specjalista jakości piekarni Bagietka, Hanna Taczak. - Na pewno nie jest to zanieczyszczenie plastikiem. Sprawdziliśmy stan techniczny wszystkich czerwonych elementów obecnych na terenie piekarni i żaden z nich nie jest uszkodzony. Obecność żurawiny w chlebie wiejskim jest oczywiście niedopatrzeniem z naszej strony, które absolutnie nie powinno mieć miejsca. Pomimo wady chleb ten jest bezpieczny i nie stanowi zagrożenia dla zdrowia. (...)
Napisz komentarz
Komentarze