W „Kuchennych Rewolucjach” uczestniczyła pierogarnia przy ul. Gdańskiej. W efekcie zaproponowanych zmian restauracja znacząco zmieniła swój profil. Dziś oprócz pierogów, serwuje głównie kociewskie smaki, w oparciu o produkty wykorzystywane u nas od wieków, tj. ziemniaki, grzyby, buraki czy gęsina.
Restauratorka i gwiazda kulinarnych programów rozrywkowych gościła w Tczewie, najpierw od 3 do 6 grudnia 2018 r., później 25 stycznia br., gdy przyjechała sprawdzić czy udało się utrzymać wypracowany poziom. W sumie przez pięć dni zdjęciowych ekipa telewizyjna kompletowała materiał, którego fragmenty będziemy mogli wkrótce zobaczyć na ekranach naszych telewizorów. Jak zdradziła nam właścicielka restauracji, program zostanie wyemitowany już w najbliższy czwartek, 18 kwietnia, o godz. 21.30.
Restauracja mieszcząca się przy ul. Gdańskiej jest drugą z Tczewa, która przeszła kuchenne rewolucje. Pięć lat temu, za namową Magdy Gessler, powstała pizzeria Mio Angel przy ul. Żwirki. Obecnie mieści się tam sklep ze zdrową żywnością, prowadzony przez właścicieli poprzedniego punktu gastronomicznego.
Napisz komentarz
Komentarze